Terug naar nieuwsoverzicht

Herfstconcert met Piter Wilkens

Door Joke - toegevoegd op 21-10-2014

Januari 2014. Piter Wilkens en Quatre Forte treffen elkaar op het nieuwjaarsconcert van Muziekkorps Ons Genoegen uit Marssum. Piter is enthousiast over het optreden van Quatre Forte, waardoor het idee ontstaat om een gezamenlijk optreden te geven. Na dit optreden is er mailcontact geweest en is er besproken dat 19 oktober 2014 het optreden met Quatre Forte en Piter Wilkens plaats zal vinden. Na de nodige voorbereidingen en gezamenlijke repetities was het dan afgelopen zondag zover. De bovenzaal van de Herberg het Wapen van Friesland begon om 15:00 langzaam vol te lopen. Om 15:30 zat de zaal vol en begon het optreden.

Quatre Forte begon met Aus Holzbergzeit van Edvard Grieg. Een stuk wat Gerjanne (baritonsax) al jaren een keer wilde spelen, zondag was het dan eindelijk zover. Nadat Quatre Forte een aantal nummers had gespeeld was het de beurt aan Piter Wilkens. Piter Wilkens bracht de sfeer erin, het publiek zong mee met de bekende nummers. Voor de pauze hebben Quatre Forte en Piter "it Paad Werom" en "Bearenburg is myn sjirurch" gezamenlijk gespeeld. Dit was de eerste keer dat deze nummers in samenwerking met een saxofoonkwartet ten gehore werden gegeven. Dit was zeker een succes, het publiek vond het fantastisch en zongen en klapte mee met deze bekende nummers.

In de pauze was er de gelegenheid voor een drankje in deze prachtige bovenzaal van de Herberg. Er was een gezellige sfeer aanwezig en er werd vol enthousiasme gesproken over deze leuke samenwerking tussen Piter Wilkens en Quatre Forte. Hierna volgde nog een aantal nummers van Quatre Forte en Piter Wilkens. Het kwartet speelde Tango Virtuoso, dit was een spannend moment. Het is een lastig stuk, waarin lastige tempo’s en ritmes zitten. Het publiek was enthousiast en het kwartet vond het "best genôch".

Quatre Forte

Uiteindelijk werd het optreden afgesloten met wederom een aantal gezamenlijke nummers, waar het publiek wederom vol enthousiasme meezong en klapte.

Al met al kunnen we zeggen dat het een geslaagde middag was en hopen wij dat deze samenwerking nog een verder vervolg krijgt.