Terug naar nieuwsoverzicht

Weer op naar het NK!

Door Erik - toegevoegd op 23-06-2013

Vorig jaar hebben wij voor het eerst meegedaan met “de klank fan Fryslân”, oftewel het provinciale solistenconcours georganiseerd door de OMF, de organisatie van muziekverenigingen Friesland. Hier hebben wij destijds met 85,33 punten en een derde plaats in de categorie 16 jaar en ouder deelname in het landelijke solistenconcours gewonnen waar wij zelfs Nederlands kampioen geworden zijn in de derde divisie ensembles!

Quatre Forte

Op zaterdag 22 juni jongstleden werd “de klank van Fryslân” wederom gehouden (in Leeuwarden deze keer) en ook dit jaar waren wij weer van de partij, maar waar wij vorig jaar meededen met het stuk Adagio opus 11 van Samuel Barber in de derde divisie, wouden wij dit jaar de lat een stukje hoger leggen door in de tweede divisie mee te doen en dit deden wij met het stuk “Premier Quatuor opus 53” van Singelée, een origineel voor saxofoonkwartet geschreven stuk uit 1857, één van de eerste danwel hét eerste stuk voor saxofoonkwartet.

Nadat eerst Reina alleen als soliste op de alt deelnam in de eerste divisie, waren wij met zijn vieren even na elven aan de beurt. Het spelen ging goed, we konden elkaar goed horen, de zuiverheid was perfect en niet onbelangrijk, we hadden er plezier in. Direct na het spelen kregen we alvast wat terugkoppeling van de jury en toen was het voor ons alweer voorbij en was het wachten op de uitslag aan het eind van de middag.

De uitslag

Voor ons gevoel hadden wij goed gespeeld en zagen wij de uitslag met vertrouwen tegemoet en terecht, want met 85,5 punten mogen wij ook dit jaar weer naar het NK in Utrecht, alleen deze keer dus een stapje hoger in de tweede divisie! De juryrapporten waren zeker positief te noemen met weliswaar een paar kleine puntjes van kritiek, maar de juryleden waren vooral positief over onze klank en zuiverheid. Al met al kunnen wij nu weer met zelfvertrouwen naar het NK.