Terug naar nieuwsoverzicht

Tweemaal vier

Door Reina - toegevoegd op 22-04-2013

Op zondag 21 april speelde saxofoonkwartet Quatre Forte tijdens het koffieconcert in de Doopsgezinde Kerk te Harlingen, georganiseerd door Stichting Koffieconcerten Harlingen. Ongeveer een jaar geleden zijn wij voor dit concert benaderd en er werd verzocht een klassiek programma ten gehore te brengen. Geen probleem, zo dachten wij. Maar we kwamen er al snel achter dat het voor ons als saxofoonkwartet moeilijk was om klassieke werken te vinden. Gelukkig hebben wij een arrangeur in huis.

Na het welkomstwoord door de voorzitter van de stichting opende strijkkwartet Andromeda het concert. Zij speelden twee Milanese kwartetten van Mozart en ‘Der Tod und das Mädchen’ van Schubert. Prachtig. Zoals de naam van dit concert al doet vermoeden was er in de pauze gelegenheid om een kopje koffie te drinken. Er waren veel belangstellenden naar de kerk gekomen: alle stoelen waren bezet.

Het Andromeda strijkkwartet

Toen wij ons hadden geïnstalleerd en het publiek de koffie en kersenbonbons had genuttigd, openden wij ons optreden met Divertimento van Mozart, gearrangeerd voor saxofoonkwartet door onze huisarrangeur Erik. Gerjanne stelde de kwartetleden voor aan de belangstellenden en kondigde het volgende stuk aan dat we gingen spelen: Sinfonia nr.3 van Johann Christian Bach. Het publiek maakte kennis met het geluid van de saxofoon en we voelden dat dat in de smaak viel. Het werd tijd voor ons grootste stuk. De toehoorders hadden een primeur, want we voerden dit stuk voor het eerst uit. Premier Quatuor van Jean Baptiste Singelee, bestaande uit vier delen, zullen we gaan spelen tijdens het solistenconcours 'De Klank fan Fryslan' en dus was dit voor ons een soort tryout. En geslaagd was het. We waren erg tevreden over de uitvoering. Het applaus leek maar niet op te houden.

We willen de organisatie van Stichting Koffieconcerten Harlingen bedanken voor de uitnodiging. We voelden ons zeer vereerd om tijdens dit concert te mogen spelen.

Quatre Forte

Wat staat er verder in onze agenda?

Op dit moment repeteren wij nog voor twee optredens. Het eerstvolgende optreden is op 8 juni en vindt plaats in Rumpt (vlakbij Eindhoven). Hier zullen wij spelen op het jubileumfeest van de oom en tante van Gerjanne.

Op 22 juni doen wij mee aan solistenconcours ‘De Klank fan Fryslân’, georganiseerd door de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân. In 2012 deden we hier ook aan mee en hebben wij de 3e prijs in ontvangst mogen nemen, waarna we werden uitgenodigd om mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap in Utrecht. Hier werden wij Nederlands Kampioen in de 3 e divisie. Dit jaar zullen we met het stuk Premier Quatuor van J.B. Singeléé meedoen in de 2 e divisie.