Terug naar nieuwsoverzicht

We zijn weer volop aan de slag!

Door Joke - toegevoegd op 4-10-2012

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij dit najaar een aantal optredens gepland. Aanstaande zaterdag 6 oktober doen wij mee aan de Nederlandse kampioenschappen blazers in Utrecht, 4 november spelen wij met Het Fries Kamer Orkest in de Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden (kaarten hiervoor zijn via de Harmonie te bestellen) en 10 november spelen wij in de Lawei te Drachten tijdens het bondsconcours voor orkesten van de Friese bond het OMF. Na onze korte zomervakantie zijn we druk bezig gegaan met de voorbereidingen voor deze toch wel uitdagende optredens en repeteren wij minimaal één keer in de week. Om het beste uit onszelf te kunnen halen hebben wij de hulp van Harmke Bijlsma ingeroepen die een aantal keer bij ons langs gekomen is om ons te coachen.

Vier november spelen wij met het Fries Kamer Orkest (FKO) het “concert voor orkest en saxofoonkwartet” van Philip Glass. Dit vierdelige werk kent twee versies, een versie voor alleen een saxofoonkwartet en een versie die geschreven is voor een saxofoonkwartet én een symfonieorkest wat een vrij unieke combinatie is. Deze laatste versie zullen wij vier november samen met het FKO ten gehore brengen in de Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden. De vier delen geven elke saxofonist de kans om zijn kunnen te laten horen, tevens spelen herhalende ritmes en onregelmatige maatsoorten een hoofdrol, wat het stuk erg uitdagend om te spelen maakt, maar vooral tot een dynamisch en zeer boeiend stuk maakt.

Om het “concert voor saxofoonkwartet en orkest” goed onder de knie te krijgen hebben wij samen met Harmke Bijlsma en Derk Stegeman (dirigent van het FKO) een erg leuke en leerzame studieochtend gehad (die uitliep tot halverwege de middag). Deze ochtend hebben wij de vier stukken doorgenomen en alle lastige elementen gestudeerd. Met de hulp van Harmke en Derk zijn wij heel ver gekomen en zijn wij er zeker van dat het vier november een geslaagd optreden gaat worden. We zijn Harmke en Derk ontzettend dankbaar voor de leuke en leerzame studieochtend.

Facebook en Twitter

Sinds kort zijn wij ook te volgen via Facebook en Twitter! Berichten over onze repetities, komende optredens en uitslagen van concoursen en dergelijke plaatsen wij op Facebook en Twitter, waardoor u rechtstreeks op de hoogte kan blijven van de gebeurtenissen van Quatre Forte.