Terug naar nieuwsoverzicht

Vakantietijd

Door Gerjanne - toegevoegd op 15-07-2012

Het is inmiddels vakantie voor ons en dat hebben we ook wel verdiend na de drukke periode die we net achter de rug hebben.

Kunstevenement In Kerk

Zaterdag 7 juli waren wij namelijk uitgenodigd om te komen spelen in Harlingen tijdens het kunstevenement KEIK. Vorig jaar hadden wij hier ook aan meegedaan en wisten we de Applauspublieksprijs in de wacht te slepen waardoor wij dit jaar tijdens de openingsdag een optreden mochten verzorgen.

Na de kunstveiling onder leiding van niemand minder dan Piet Paulusma was het dan de beurt aan Quatre Forte. We speelden een gevarieerd programma, dat tevens gedeeltelijk ons programma voor de volgende dag, ons optreden in het kerkje van Sandfirden, zou zijn. Voor ons dus een mooie gelegenheid om alvast even te proeven hoe de stukken tijdens een optreden zouden klinken. Tijdens het spelen kon het publiek vrij rondlopen en de schilderijen bekijken waar wij tussen zaten in de Grote kerk in Harlingen. Met alle fototoestellen en camera’s op ons gericht begonnen we de spanning toch wat te voelen, maar we wisten toch weer een prachtig concert weg te geven en kregen goede reacties uit het publiek. Voor ons was dit dus een mooie ‘generale’ en dus gingen we de volgende dag vol goede moed richting het kerkje van Sandfirden.

Keik Harlingen

Sandfirden

Deze dag zat het weer ons niet mee; het regende regelmatig pijpenstelen en erger dus het was afwachten of de mensen wel door het weer heen durfden om zich naar het kerkje te begeven. We hadden ons gelukkig geen zorgen hoeven te maken, want het zat helemaal vol. Zoals gezegd speelden we (bijna) hetzelfde programma als de vorige dag, maar nu nog een paar stukken extra. We begonnen met het welbekende Here to There, wat toch een fantastische opening is en blijft. Daarna speelden we de stukken Divertimento van Mozart, die door Erik was gearrangeerd en drie delen uit Quartet for Wind instruments van Harry van Heugten. Daarna stond Adagio for Strings nog op het programma, voor ons natuurlijk een speciaal stuk, omdat we hier op het solistenconcours onze derde prijs mee wisten te winnen. We sloten het programma voor de pauze af met Hallelujah en Ouverture uit de opera the marriage of Figaro.

Het regende nog steeds verschrikkelijk dus we konden in de pauze niet naar buiten, maar daar smaakte de koffie natuurlijk niet minder om. Na de pauze speelden we Songs for Tony, wat voor ons erg spannend was, omdat we deze voor de eerste keer uit zouden voeren. Af en toe liep iedereen een andere kant op in dit stuk, maar uiteindelijk wisten we toch samen te eindigen dus het kon erger. We hadden geen tijd om even bij te komen, want we moesten meteen door met nog een paar lastige stukken; Andante uit het Andante et Scherzetto van Lantier en deel één uit Petit Quator van Jean Francaix. Tenslotte speelden we nog de oude bekende stukken Love story meets Viva la Vida en Whoza Mtwana en we sloten het concert met een vrolijk Iers melodietje van het stuk Irish Suite. We merken aan elkaar dat we steeds kritischer worden en dat is natuurlijk ook goed, maar al met al kunnen we met een tevreden gevoel terugkijken op een geslaagd weekend. We hebben weer goede reacties uit het publiek gekregen en we kunnen dus met een gerust hart de vakantie ingaan.

Hieronder vind u een filmpje van ons tijdens het concert in Sandfirden. Het stuk Irish Suite hebben wij speciaal opgedragen aan Inge voor haar studieperiode in Ierland.

Maar.....

Maar deze vakantie zal niet zo lang duren, omdat we al weer een vol programma hebben staan voor het najaar. Het was natuurlijk al bekend dat we in November in zowel de Lawei als in de Harmonie zullen spelen, respectievelijk voor onze derde prijs op het solistenconcours en samen met het Fries Kamer Orkest, maar nu is hier nog een optreden bijgekomen. Door ons goede optreden tijdens het solistenconcours in Drachten mogen we nu ook meedoen aan het landelijke solistenconcours in Utrecht. Hier doen alle winnaars van de verschillende provinciale muziekbonden mee om zo te strijden voor de Nederlandse titel. Hier kunnen wij natuurlijk geen nee tegen zeggen en dus zullen we ons voor gaan bereiden om begin oktober naar Utrecht af te kunnen reizen.

Inge en Reina

Ten slotte hebben we nog één laatste nieuwtje. In het nieuwe seizoen zullen we namelijk verder gaan met Reina op sopraansax. Inge is inmiddels terug uit Ierland, maar zal na de zomer haar studie voortzetten in Utrecht en dus wordt het qua afstand lastiger om nog te kunnen repeteren met elkaar. Wij wensen Inge natuurlijk heel veel succes en plezier met haar studie en in Utrecht en we kunnen alvast wel beloven dat u in de toekomst nog wel wat van Inge zult horen, want ze hoort er natuurlijk nog steeds bij en de eerste plannen voor een optreden worden alweer uitgebroed. Dus; hou ons in de gaten…………