Terug naar nieuwsoverzicht

Hollen en stilstaan

Door Gerjanne - toegevoegd op 29-04-2012

Het ene moment is het stil rond Quatre Forte en het andere moment vliegen de noten ons om de oren. Afgelopen weken hebben we namelijk het ene na het andere optreden gegeven.

Try-out concert

We begonnen op zaterdag 14 april met een concert in Graldastate in Menaldum. ’S Ochtends vroeg eerst even inspelen in de gemeenschapsruimte en daarna onder het genot van koffie met cake een concert voor de bewoners. Voor ons was dit concert een try-out voor het solistenconcours in drachten, waar u meer over kunt lezen in een van de vorige berichten. We speelden er lustig op los en kregen zelfs nog een schitterende serenade terug van een mevrouw die vond dat we een beetje te lang stil waren tussen twee stukken in. We merkten tijdens dit optreden dat het al aardig ging, maar ook dat we nog wel wat puntjes op de i moesten zetten en hadden dus weer volop materiaal om mee te oefenen.

Solistenconcours

Wad'n concert in Harlingen

Op vrijdagavond 27 april traden wij op in het kerkgebouw ‘de Haven’ in Harlingen, waar we op uitnodiging waren van de Stedelijke Muziekvereniging Harlingen waar Erik lid van is. Het concert begon om acht uur maar wij mochten eerst even luisteren naar niet alleen het harmonieorkest die deze keer onder leiding stond van Theo Brouwer, maar ook van het dameskoor Solid onder leiding van Gert-Jan Hoekstra dat ook meewerkte aan het concert.

Na de pauze was het dan eindelijk de beurt aan Quatre Forte. We begonnen ons optreden met ‘Here to There’, het stuk dat altijd zorgt voor een super binnenkomer, zo ook deze keer. Daarna ging de knop even helemaal om voor ‘Adagio for strings’ van Samual Barber waar we vorige week nog derde mee waren geworden op het solistenconcours in Drachten. Er rustte met dit stuk natuurlijk wel een zware last op onze schouders, want we moesten nu wel bewijzen dat we deze derde prijs echt waard waren. En, al zeg ik het zelf, dit lukte ons prima want in de toch wel volle kerk werd het muis- en muisstil tot na onze laatste noot had geklonken.

Voor ons even tijd om op adem te komen terwijl de voorzitter Hans Gilissen van de Harlinger muziekvereniging iets over ons en onze muziek vertelde. Vervolgens speelden we het eerste deel uit ‘Petit Quatuor pour saxophones’. Bij dit stuk konden we ons even helemaal laten gaan qua dynamiek en energie om ons optreden af te sluiten met de ‘Overture’ uit de opera La nozze di Figaro van Mozart. Dit is vooral voor de altsax en de sopraansax technisch een heel lastig stuk maar het ging ze goed af.

Tenslotte speelden we nog het stuk ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen gezamenlijk met het Harmonieorkest en dit was een schitterende afsluiter van ons optreden. Hierna konden wij weer in de zaal gaan zitten om te genieten van het vervolg van het optreden van de Stedelijk Muziekvereniging, behalve Erik, die kon meteen weer bij het orkest aanschuiven.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van het orkest, het dameskoor en Quatre Forte, met het nummer ‘Can’t take my eyes of you’. Een prachtige afsluiter van een mooie avond, waarin wij een schitterend optreden hebben weten te geven.