Terug naar nieuwsoverzicht

Quatre Forte in 2012

Door Gerjanne, Inge en Joke - toegevoegd op 07-02-2012

Concert 18 december

Vanaf de oprichting van Quatre Forte hebben we ieder jaar omstreeks november/december een concertje georganiseerd in het gebouw van de stedelijke muziekvereniging in Harlingen. Door de, inmiddels welbekende, wisseling van de sopsax kon dit concertje in 2010 niet doorgaan en dus moest het dit jaar iets heel speciaals worden. We besloten om het publiek tijdens het concert te laten horen waar we in de afwezige tijd allemaal mee bezig waren geweest en natuurlijk ook wat er nog gaat komen in de toekomst. Bovendien hadden we de broer van Inge, Abe Feenstra, uitgenodigd om ons op de piano te komen helpen.

Harlingen

We speelden deze middag enkele nummers uit de oude doos, zoals Bohemian Rhapsody van Queen en natuurlijk mocht een kerstnummer rond deze tijd niet ontbreken en hadden we Santa Christmas Sax weer afgestoft. Daarnaast speelden we enkele nummers uit ons huidige repertoire. Dit waren Love story meets Viva la Vida, Adagio for Strings (Opus 11) van Samuel Barber, enkele nummers uit onze, door Erik gearrangeerde, Abba Medley en de baritonsaxsolo Whoza Mtwana. Toen Inge nog niet bij ons speelde moesten we ons met zijn drieën redden en destijds hebben we enkele nummers met gitaar, altsax en baritonsax ingestudeerd. Van deze muzikale uitspatting lieten we op het concert het nummer The Sound of Silence van Simon and Garfunkel horen. Ook Inge mocht nog even meedoen met gitaar en we deden dit met Happy Xmas (War is over) van John Lennon en Yoko Ono.

Na de pauze kwam speelde Inge de prachtige solo Summertime,met haar broer op de Piano. Daarna liet Abe zelf nog een paar kerstnummers horen, die hij werkelijk prachtig speelde. We waren allemaal zo onder de indruk dat we ook zelf nog even met Abe wilden spelen en dit deden we met Stille nacht. Een nummer dat omstreeks kerst natuurlijk op geen enkel concert mag ontbreken. We besloten ons programma met een voorproefje op wat de toekomst ons nog zal brengen. We speelden namelijk een deel uit het Concerto for Saxophone Quartet and Orchestra van Phillip Glass. Een razend moeilijk stuk welke we in zijn geheel met het Fries Kamer Orkest in november uit zullen voeren. Het concert was een prachtige medley van onze bezigheden de afgelopen en de komende tijd en we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag!

Inge Feenstra

Inge in Ierland

Dit half jaar is de bezetting van Quatre Forte tijdelijk gewijzigd. Reina Hibma zal sopraan saxofoon spelen, omdat ik (Inge) een half jaar in Ierland ga studeren. Ondertussen zit ik al weer bijna twee weken in Ierland om te studeren en de rijke cultuur te ontdekken. Ik zal hier een aantal vakken volgen als Ierse Traditionele Muziek, Muziek en Cultuur en een introductie in Irish Studies. Ook wordt hier veel aan muziek gedaan en uitgevoerd, dus ik zal mezelf proberen ook muzikaal te onderhouden;) Dat is wat mij momenteel bezighoud en ik zal QF helaas even moeten missen. Quatre Forte zit echter niet stil en is al weer druk bezig voor het volgende concert.

2012

Zo hebben wij in 2012 onder andere de volgende optreden gepland. Op 27 april zullen wij een optreden geven met de “Stedelijk Muziekvereniging Harlingen”. Het stedelijke organiseert die avond het “Wad'n concert” waar onder andere het dameskoor Solid aan mee zal werken. QF zal deze avond een aantal nummers spelen en zal daarnaast samen met het stedelijk een nummer uitvoeren. Daarnaast staat er begin juli een optreden in Sandfirden gepland. Zoals u weet heeft QF al een eerder optredens verzorgd in het kerkje van Sandfirden en dit jaar is QF weer van de partij en zullen wij weer voor een spetterend optreden zorgen.

En dan komt misschien wel het hoogtepunt van 2012, op 4 november zullen wij samen met het Fries Kamerorkest een optreden geven en dit zal plaats vinden in de Harmonie te Leeuwarden om 14:00. Het Fries Kamerorkest bestaat 50 jaar en zal dat vieren met een speciaal jubileumconcert. Het thema van dit concert is “muzikale ontmoetingen”, waarbij jonge solisten zullen optreden en waarbij wij samen met het orkest een stuk van Philip Glass uit zullen voeren.

Wij hopen jullie allemaal weer te zien bij één van onze optredens in 2012

Erik, Inge, Gerjanne, Reina en Joke