Terug naar nieuwsoverzicht

Herfstconcert in Pietersbierum

Door Gerjanne - toegevoegd op 31-10-2011

Zondagmiddag vertrokken wij richting Pietersbierum, want hier zou ons tweede concert plaatsvinden. Dit was niet zomaar een concert, maar een benefietconcert voor de ‘Stichting tot behoud kerktoren Pietersbierum’. Een aantal jaren geleden wilde men namelijk de klok uit dit monumentale gebouw halen en hiervoor werd een groot gat in de toren geslagen. De dorpsbewoners van Pietersbierum hebben dit destijds weten te voorkomen en hiervoor de stichting opgericht. Nu het gat weer dicht is, wil men graag de toren in zoverre herstellen, dat de klok opnieuw zal kunnen luiden. Dit is natuurlijk een prachtig streven voor het dorp en omdat Gerjanne haar roots in Pietersbierum liggen, wilden wij ons hier graag voor inzetten. De kerk is nu in gebruik als atelier van de schilder Klaas Werumeus Buning, dus het concert vond plaats tussen de meest prachtige schilderijen.

Pietersbierum

Na de inleiding door de voorzitter van de stichting begonnen wij met het koraal Canzona Varié van Glazunov. Daarna speelden we het Ierse stuk Kayleigh in Killarney. We wilden tijdens dit concert graag bekende nummers ten gehore brengen, dus wij vervolgden ons programma met Schindler’s List uit de gelijknamige film en een nieuw, door Erik gearrangeerd stuk. Dit was Love Story meets Viva la Vida, waarin het bekende Love Story van Taylor Swift op prachtige wijze vervloeit met Viva la Vida van Coldplay. Dit stuk is origineel voor cello en piano en dus een hele uitdaging om het ook met het kwartet te laten horen, maar dit bleek zeer geslaagd te zijn. Voor de pauze speelden we verder nog Whoza Mtwana, wat een prachtige solo voor de baritonsax is.

Hierna was het tijd voor een kop koffie of thee en konden we natuurlijk de mooie schilderijen bekijken. Tijdens deze pauze kregen we al veel lovende woorden te horen van het publiek over ons prachtige spel en vooral ook over hoe goed wij met zijn vieren een geheel vormden. Dit gaf natuurlijk goede moed voor het vervolg van ons programma, wat we met onze Abba-medley ook duidelijk lieten horen. Daarna gingen we verder met Can you feel the Love tonight en Band of Brothers. We sloten de middag af met het altijd schitterende Only You en I’ve got Rhytm. Na een daverend applaus namen we nog een prachtige roos in ontvangst en kunnen absoluut terugkijken op een geslaagd concert. Wij hebben heerlijk kunnen spelen, het publiek was zeer enthousiast over ons en de stichting heeft een mooi bedrag ingezameld om haar goede werk voort te kunnen zetten.

Hieronder vind u nog enkele opnames van dit concert.

This div will be replaced