Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

Door Gerjanne - toegevoegd op 24-12-2010

Misschien hebben jullie je afgevraagd, waarom het zo stil is rond Quatre Forte de laatste tijd. Voor de zomer waren we zo verschrikkelijk druk met alle optredens en de plannen voor na de vakantie en ineens is er een hele tijd niks meer……

Inmiddels zijn we al weer vijf maanden verder en ondanks dat er geen berichten zijn geweest is er wel een hele hoop gebeurd in die tijd. Ik begin maar met het meest schokkende nieuws; sinds september is Cor gestopt met het spelen bij Quatre Forte om privé redenen. Dit was voor ons alle vier wel even slikken, maar er was geen andere mogelijkheid en dus zijn we sinds die tijd met z’n drieën. Er moesten een paar optredens worden afgezegd die we gepland hadden in het najaar, maar er was één optreden die we niet meer af konden en wilden zeggen en dus moest er binnen een paar dagen tijd nog een vervanger/ster gezocht worden.

Deze vonden we in de vorm van Reina Hibma, die ons fantastisch heeft kunnen helpen tijdens het concert bij het startweekend van de Vrije Evangelische Kerk in Oudebildtzijl. Ondanks de korte repetitie tijd met ons vieren hebben we tussen het koffiedrinken en de loterijen door toch een goed optreden neer kunnen zetten. Bovendien wist Joke nog een handvol prijzen mee naar huis te slepen dus de dag was zoals vanouds weer geslaagd. Wij willen nogmaals Reina heel hartelijk bedanken voor haar inzet voor ons! Jammer genoeg kon zij niet voor vast bij ons blijven spelen en dus hebben we een hele tijd met z’n drieën gerepeteerd. Er werd nieuwe muziek aangeschaft en Erik schreef nieuwe nummers uit, maar dan dit keer voor een trio. Het hoogtepunt van deze repetities waren toch wel de nummers met gitaar. Gitaar?? Hoor ik iedereen nou denken… Ja, want Erik heeft namelijk nog meer verborgen talenten en een altsax, baritonsax en gitaar bleken een hele goede combinatie te zijn.

Inge Feenstra

Toch misten we de sopraansax en in de tijd die verstreek zijn we hard op zoek geweest naar een ‘nieuwe’ om Quatre Forte weer compleet te maken. Weken verstreken, e-mails werden gestuurd, kennissen werden gevraagd en telefoontjes werden gepleegd. We kregen enkele teleurstellingen te verwerken, maar gaven de hoop niet op.

En toen…. vonden we Inge. Zij wilde het wel proberen met ons en dus zijn we een paar keer bij elkaar gekomen om te kijken of het klikte. Nu drie repetities verder zijn we erachter gekomen dat het wel lekker loopt. Er zullen natuurlijk nog heel veel studie uren volgen om goed op elkaar in gespeeld te raken, maar we hebben er vertrouwen in dat we een heel eind gaan komen. Op de "Wie zijn wij" pagina van deze website stelt Inge zichzelf voor.

Het is dus de afgelopen tijd wel druk geweest, maar met andere dingen dan we vooraf verwacht hadden. We hopen nu dat we in het nieuwe jaar weer langzaam op kunnen bouwen en weer optredens kunnen gaan doen. Kortom; wij zullen nog van ons laten horen.

Verder willen we iedereen een heel gezond, gelukkig en muzikaal 2011 toewensen!!!