Terug naar nieuwsoverzicht

Drukte voor de zomer

Door Joke en Erik - toegevoegd op 05-07-2010

De laatste weken voor de zomervakantie is altijd een periode waarin veel concertjes gegeven worden en bij ons is dat niet anders. Zo gaven wij op 6 juni samen met het Fries Brass Kwintet een concert in Nij Altoenae en op 4 juli gaven wij er één in het kerje van Sandfirden samen met de pianist en organist Sieger Polstra.

Hieronder vind u enkele opnames van deze twee concerten die u tijdens het lezen kunt beluisteren.

This div will be replaced

Nij Altoenae

Zoals jullie weten hebben wij afgelopen 6 juni een optreden gehad in ´de Utwyk` in Nij Altoenae. Dit optreden hebben wij samen met het Fries Brass Kwintet gegeven. Op zondagochtend een paar minuten over elf begonnen wij “Quatre Forte” met het stuk “Here to there”, dit stuk is een arrangement van onze eigen tenorsaxofonist, Erik Hoek.

Na de opening was het de beurt aan het Fries Brass Kwintet. Zij gaven een leuk en afwisselend optreden. Het publiek was zeer enthousiast en zat met plezier naar de koperinstrumenten te luisteren. Over het laatste nummer van het Fries Brass kwintet wordt ook nu nog steeds veel gesproken. Het nummer “only you” van de Flying Pickets werd gespeeld door de tenortrombone “Jelte Jongsma” en zorgde ervoor dat menig vrouw een traantje weg pinkte.

Na de pauze waren wij weer aan de beurt. Ook wij hadden een afwisselend programma, waar zowel klassieke muziek als moderne muziek naar voren kwam. Het publiek was enthousiast over ons optreden, voor de mensen die bekend met ons zijn was het duidelijk dat wij de afgelopen tijd gegroeid zijn en voor het nieuwe publiek was het een leuk en afwisselend optreden.

Als laatste hebben het Fries Brass Kwintet en Quatre Forte ook gezamenlijk twee stukken gespeeld. Het eerste stuk was een stuk wat het Fries Brass Kwintet mee had genomen “ C’est en sa Tressaincte Cité”, in dit stuk werd het verschil tussen een koper instrument en een hout instrument wederom duidelijk. Als laatste speelden wij het nummer “ In The Mood”, het nummer was een spetterende toegift op een mooi concert.

Voor ons was het concert een geslaagd optreden. Het publiek was enthousiast, de samenwerking met het Fries Brass Kwintet is zeer goed bevallen (en voor herhaling vatbaar) en ook wij zijn zeer tevreden. Al met al was het een geslaagd en mooi optreden.

Sandfirden

Sandfirden

Vorig jaar hebben wij al eerder in het kerkje van Sandfirden gespeeld (een klein kerkje in een dorpje van 4 à 5 huizen gelegen aan een meertje) samen met het koperkwintet Charivari. Dat beviel vorig jaar dermate goed dat wij hier graag nog eens terug wilden keren en op 4 juli 2010 was dit dus zover. In tegenstelling tot het concert wat wij hier vorig jaar hadden en het concert wat wij 6 juni in Nij Altoenae hadden, moesten wij dit concert bijna helemaal in ons eentje vullen. Bijna helemaal want gelukkig hadden wij wel hulp van de pianist en organist Sieger Polstra welke ons bij enkele solowerken begeleidde en zelf nog een nummer op het orgel van het kerkje heeft gespeeld.

Wij begonnen even over elven met het nummer “Here to There” uit de film “the Piano” wat nu ongeveer ons vaste openingsnummer is en waarbij succes gegarandeerd is om het publiek duidelijk te maken dat het concert begint. Nadat het publiek welkom geheten was door de organistatie van de stichting Sanfûrd en door onze eigen Gerjanne, gingen wij verder met het Queen nummer “Somebody to Love” waarin Cor de rol van Freddy Mercury voortreffelijk wist te vertolken.

Om wat afwisseling in het programma te houden hebben wij niet alleen maar met zijn vieren gespeeld, maar hebben wij elk apart ook nog een solostuk gespeeld, begeleid door Sieger op de piano. Cor beet de spits af met het klassieke werk "nuits blanches" gevolgd door Joke welke een veel recenter stuk ten gehore bracht, namelijk het “Use somebody” van Laura Jansen.

Sandfirden

Op het concert in Nij Altoenae waren wij (zoals hier boven te lezen valt) erg onder de indruk van het stuk “Only You” van de Flying Pickets gespeeld door het Fries Brass Kwintet, dus het kon natuurlijk niet uitblijven dat wij dat zelf ook gingen spelen. Hierbij werd de solopartij vertolkt door Erik.

Na de gezellige pauze (mede mogelijk gemaakt door het mooie weer) was het aan Sieger om de tweede helft van het concert te openen wat hij deed op het orgel van het kerkje met het werk "Sonatina" van Muzio Clementi. Daarna gingen wij verder met het Ierse nummer “Kayleigh in Killarney” gevolgd door weer twee solostukken. Dit keer was het de beurt aan Erik met het bluesnummer “Goodnight Julia” en Gerjanne welke het stuk “Sorry” van de populaire bugelblazer Kyteman ten gehore bracht.

We begonnen het concert met een stuk uit de film “the Piano”, dus het was passend om met een ander deel uit deze film te eindigen, namelijk het “The Heart Asks Pleasure First”. Natuurlijk is een concert pas echt voorbij nadat er nog een toegift gegeven is wat wij deden met het Klezmer stuk “Bay a glesele Mashke” (wat vertaald naar het Nederlands “Bij een glas whiskey” is), maar niet voordat alle betrokkenen bedankt waren en de bloemen uitgedeeld waren. Voor ons was dit wederom een erg geslaagd concert en we zijn meteen weer uitgenodigd om volgend jaar weer in dit kerkje te spelen.