Terug naar nieuwsoverzicht

Spikergek.....

Door Gerjanne - toegevoegd op 28-04-2010

Het begon allemaal met een kledingcrisis. En..zoals bekend, in tijden van crisis moet er bezuinigd worden en moet de broekriem aan worden gehaald. Dus werd er bezuinigd op de lengte van onze jurkjes en werd een heel arsenaal aan riemen gehaald om de juiste match te vinden voor dé dag, waar al weken, nee zelfs maanden naar toe was geleefd.

Gouden Spikerfestival

Eenmaal in de kleren moesten we maar op weg naar Ureterp. Om dit dorp te ontlasten van de gigantische hoeveelheid verkeer die deze dag het centrum door zou moeten was er een wegversperring opgelegd. We werden via de meest toeristische route slingerend door Friesland gestuurd en het scheelde niet veel of we hadden aan het festival van volgend jaar mee kunnen doen. Gelukkig was alles ruim gepland en waren we nog mooi op tijd voor de loting. Wij lootten de gulden middenweg en mochten als derde optreden. Bovendien kregen ieder orkest een begeleider toegewezen en voor ons was dit Oebele.

Gemotiveerd als we waren begonnen we met een zaalcheck en daar stond ons een grote verrassing te wachten; Fans. Er waren twee dames van een collega kwartet speciaal voor ons naar het Gouden Spiker Festival gekomen om ons te bewonderen. Dit hadden we nog nooit meegemaakt, wat fantastisch, voor ons kon de dag al niet meer stuk.

Tien minuten voordat we in moesten spelen werden we opgehaald en samen met onze Oebele verdwenen we achter gesloten deuren….Wat er daarna gebeurde ging allemaal zo snel. We hebben heerlijk in zitten spelen en ook tijdens het optreden hebben we genoten. Niet alle noten, maar toch de meeste wel. Ook de jury was erg lovend over ons, de kritieken die ze gaven waren zeer nuttig en wij kunnen weer vol goede moed verder werken aan onze viereenheid.

Op de terugweg nog even bijkomen in de McDrive en toen zat het er al weer op. Een fantastisch georganiseerde dag die erg leerzaam is geweest voor ons, Spikers; misschien wel tot volgend jaar…