Terug naar nieuwsoverzicht

Concert met Charivari in Sanfurd

Door Gerjanne - toegevoegd op 29-10-2009

Luister tijdens het lezen van deze pagina naar enkele geluidsfragmenten van dit concert:

This div will be replaced

25 Oktober 2009

Zondagmiddag vertrekken we net na het middaguur vanuit Franeker richting de ‘middle of nowhere’, naar het prachtige plaatsje Sandfirden. Hier tussen de weilanden en het water zullen we vanmiddag als gasten van het koperkwintet Charivari gezamenlijk een optreden verzorgen.

Sandfirden

We beginnen de middag met een korte repetitie om de instrumenten warm te blazen, de vingers los te maken en vooral om ‘hét gevoel’ te krijgen welke we straks nodig zullen hebben om het publiek te laten horen waar wij al die weken zo hard aan gewerkt hebben. Samen met Charivari en drummer Ebe Brander oefenen we het stuk dat we gezamenlijk uit zullen voeren voor een laatste maal en dan is het de beurt aan Charivari om in te spelen en kunnen wij ons geestelijk voor gaan bereiden op een, voor ons, toch wel spannende ervaring. Het kerkje druppelt langzaam vol met familie, vrienden en minder bekenden terwijl wij frisse lucht verzamelen aan de waterkant. Tegen de klok van drie uur zit de kerk stampvol en begint Charivari aan haar programma.

Charivari, bestaande uit twee trompetten (Johannes Wijnja en Keimpe de Boer), een waldhoorn (Sybren Renema), een trombone (Joël Hofman) en een tuba (Jacob Groeneveld), begint met een driedelig stuk van Bach; “The Well-Tempered Bach”. Ze vervolgen hun programma met “Largo from Xerxes” van Handel en sluiten met “Song uit Classical Suite for brass quintet” van James Barnes. En dan is het plotseling al de beurt aan Quatre Forte. Wij spelen deel één uit “Petit Quatuor” van Jean Françaix. De zenuwen gieren nog door onze keel, maar dit stuk speelt lekker weg en zo belanden we bij de “Pavane” van Gabriel Fauré. We sluiten voor de pauze met het welbekende “Summertime” van George Gershwin. In de pauze kunnen we wat bijkomen van de schrik en voorzichtig vaststellen dat het best wel lekker loopt. Toch zijn we ons er van bewust dat de middag nog niet om is en we nog goed bij de les moeten blijven.

Sandfirden

Charivari opent het tweede deel van de middag met “It don’t mean a thing” van Duke Ellington en speelt vervolgens het “Chatanuga Choo-Choo” van Glenn Miller uit de film Sun Valley Serenade. Ten slotte spelen ze “El Gato Montes” van Manuel Penélla en ontvangen een daverend ‘Olé’ vanuit de zaal. Nu wij voor de tweede keer opkomen zijn de zenuwen een stuk minder geworden en kunnen we ons uitleven op “Privat Vergnugen” (oftewel de Hea!-tune van Omrop Fryslan). We vervolgen met “Cantilène”, het tweede deel uit Petit Quatuor waar we mee begonnen zijn. Dit is een prachtige solo voor Joke en waarbij Cor even mee mag doen als publiek. Daarna spelen we “An American in Paris” van George Gershwin en sluiten ons programma met het indrukwekkende “Bohemian Rhapsody” van Queen. En dan, na een staande ovatie van het publiek, sluiten we de dag gezamenlijk met Charivari af met “Birdland”, gearrangeerd door Erik. Dit stuk knallen we eruit en dan is het echt gebeurd.

We kunnen zeker terugkijken op een fantastische geslaagde middag. Wat ons betreft komt er zeker een volgende keer met Charivari en wij willen hen (en ook de medewerkers van het kerkje) hartelijk bedanken voor alles!