Terug naar nieuwsoverzicht

Afronding seizoen; vooruitblik

Door Cor - toegevoegd op 06-08-2009

Afronding seizoen

Na onze studiedag in april besloten we een dagje Amsterdam in te plannen om bij Broekmans en van Poppel nieuwe (kwartet)muziek aan te schaffen.

Amsterdam

In deze winkel, stampvol met allerhande muziek (hier is geen nee te koop), voel je je net een klein kind in een snoepwinkel. Met z’n vieren hebben we de stapels muziek voor saxofoonkwartetten doorgenomen en ter plaatse een verlanglijstje aangelegd. Vervolgens hebben we tussen de middag, onder het genot van een lekkere uitsmijter, uiteindelijk een keus gemaakt in ons lijstje (want ja, aan originele muziek hangt wel een prijskaartje). Een aantal van deze nieuwe stukken hopen we binnenkort te kunnen laten horen.

Al lange tijd zat het in het vat, ons optreden tijdens de receptie van de trouwdag van Ronald en Sandra (familie van Gerjanne). Speciaal voor deze gelegenheid had Erik diverse “lovesongs” gearrangeerd en in alle ontspanning hebben we twee blokjes gespeeld, als achtergrondmuziek, in de grote zaal onder de molen “De Korenaar” van Sexbierum.

Tussen alle bedrijven door zijn inmiddels zowel Gerjanne, Erik als Cor voorzien van een nieuwe (eigen) sax….(Joke heeft momenteel een goeie, maar is toch al druk aan het sparen). Waar spelen we op (voor de kenners):

Onze saxofoons

Gerjanne: Keilwerth SX90R "Shadow" baritonsax.

Erik: Yamaha YTS-875EX "Custom" tenorsax.

Joke: Selmer SA80 II "Super Action" altsax.

Cor: Yanagisawa 9030SS "Solid Silver" sopraansax

Al bijna op vakantie kwam er via de muziekschool nog een optreden op 30 juni, in de raadstuin van de gemeente Sneek, tussendoor met nog een aantal andere groepjes, voor ons extra spannend: voor het eerst buiten, in een tent, staand (we waren vergeten stoelen te regelen) en voor een voor ons onbekend publiek. Met een kort en afwisselend programma hebben we alle kanten van een saxofoonkwartet laten horen en gezien de positieve reacties: geslaagd. We konden vakantie vieren. Het eerste volledige seizoen zat er op. Tijdens de terugreis naar Franeker trokken we de conclusie dat we hier tevreden op terug konden kijken en nu toe waren aan een welverdiende saxloze vakantie.

Vooruitblik

Ondanks dat op dit moment ons tweede seizoen nog moet beginnen, zijn we al weer bezig met het voorbereiden van verschillende activiteiten:

Vooruitblik

-in oktober doen we een gastoptreden bij het koperkwintet Charivari; jaarlijks organiseert Charivari in het fraaie kerkje van Sandfirden, samen met een aantal andere muzikanten, een optreden; Quatre Forte is dit jaar aan de beurt; zie voor overige informatie onder het kopje nieuws

-het is de bedoeling dat we rond de “kerstdagenperiode” gaan meewerken aan een kerstconcert; samen met anderen of op eigen initiatief;

-in januari 2010 organiseert Quatre Forte op eigen initiatief een koffieconcert; wellicht wordt dit een concert met een “gastoptreden”.

-wilt u op de hoogte blijven van komende optredens? bezoek dan regelmatig onze site en kijk even onder concerten.