Terug naar nieuwsoverzicht

Voorjaarsconcert stedelijke "Harmonie" Franeker

Door Joke - toegevoegd op 09-02-2009

7 Februari 2009

Afgelopen zaterdag was ons tweede concert in de Fransiscus kerk in Franeker. Nadat het play-inn orkest, Apollo Burgum en het Stedelijk muziekcorps de Harmonie gespeeld hadden waren wij na de pauze aan de beurt.

Voorjaarsconcert in Franeker

Door de lady-speaker van die avond werden wij aangekondigd en tijdens het applaus beklommen wij het podium. Nadat elk van ons persoonlijk voorgesteld was begonnen we met het nummer “Jolly Joker”, gekozen als openingsnummer omdat het een vlot en vrolijk stuk is. Bij het begin van dit nummer waren de zenuwen duidelijk aanwezig, maar konden we ondanks een paar foutjes een groot applaus van het publiek in ontvangst nemen.

Daarna speelden wij het stuk “Het is een nacht”, door Erik zelf gearrangeerd voor deze avond, met een solo voor de alt-sax. Het nummer verliep goed en het publiek werd steeds enthousiaster. Vervolgens speelden we “Symfonia no.3” en “Zelfs je naam is mooi”, eveneens een arrangement van Erik, met een solo voor de tenor-sax (en met op het eind de bekende riedeltjes voor de sopraan-sax.).

Het tempo zat er goed in en we gingen gelijk door met de “Bohemian Rhapsody”. Op dit stuk hebben we de laatste weken veel geoefend; het is een lastig nummer om alles goed “onder elkaar te krijgen” en dat zat het nog niet zo heel lang. Dit bracht dan ook de nodige zenuwen met zich mee, maar mede door de vele leuke reacties van het publiek was het voor ons wel het hoogtepunt van ons optreden.

HEA!

De titel van ons laatste nummer, “Privat Vergnugen”, zei de meeste mensen niks, maar zodra we het nummer begonnen te spelen, herkende iedereen het als de tune van het programma Hea! van Omrop Fryslân. Dit nummer leek ons wel een leuke afsluiter van ons optreden en we wilden het dan ook graag spelen. Desondanks was het nog een hele kluif om de muziek van het nummer te vinden. Dankzij tig mailtjes van Gerjanne hebben we het toch gevonden, helaas was er géén papieren versie (meer), maar kregen we van de componist een CD met de originele uitvoering. Gelukkig hebben wij met Erik een arrangeur in (eigen) huis, die voor ons de noten op papier heeft gezet.

Dit tweede optreden was voor ons een hele ervaring. Het was lastig om in deze kerk te spelen, omdat we elkaar niet altijd even goed konden horen (lastige akoestiek), wat toch wel heel belangrijk is voor het samenspel. Ook merkten we dat we er toch wel een paar hele lastige nummers tussen hadden zitten, wat voor heel wat zenuwen zorgde. We hebben dan ook veel van dit optreden geleerd. De vele leuke reacties van het publiek geeft ons in ieder geval nog meer motivatie om door te gaan met dit kwartet.